Boost off economy in Asia

Alles wat je hier ziet bruist van expansie. Elk TV programma en krant staat bol van groeiende markten. Even weg bij IT business: Medical tourism. Singapore, Bangkok en Kuala Lumpur behandelen op dit moment al 1,3 milj patienten uit US, Europa en Azië. De groei verwachting is van nu $200 milj. tot $ 4 miljard in 2012. Bangkok met twee gecertificeerde medische centrums, Bumrungrad en Bangkok Dusit Medical Services, denkt te groeien naar 2 milj. patiënten in 2010 (van 1,24 milj in 2005).

Singapure is gespecialiceerd in hart en lever transplantaties, maar de lage kosten voor verpleging en chirugie in Bangkok zijn de grootse kracht. Een hart bypass operatie in Bangkok kost ca $ 12.000 in Singapure $ 20.000 en in America $ 150.000 (Nederland ca. $ 75.000). Wachtlijsten? nee hoor. Je kunt bellen en zelfs zonder docters verwijzing direct worden geholpen. Bijkomen van de operatie kan later aan het beachrecuvery house. Door ook een vakantie aan de behandeling te plakken, onstaat er een enorme markt. Er is een erg lucretieve inkomsten bron voor de healthcare providers. Investeerders hebben nog wat moeite met dit soort groei, omdat er teveel overheids bemoeienis is in de medische business, maar analisten verwachten dat dat gaat veranderen. De groei zit er aan te komen.

Dit is maar één bericht uit de Bangkok Post, maar het bruist in Azië (ofwel APAC, Asia pacific). Volgende keer meer.

CategoriesUncategorized