Grand Palace

Bangkok verlaten zonder het Grand Palace gezien te hebben kan natuurlijk niet. Samen met NXP collega Paul vanmiddag naar deze enorme in 1782 gebouwde verzameling van tempels en paleizen getogen. Lekker even de toerist uithangen met 32 graden celsius en een brandende zon op je kop. Het complex bestaat uit verschillende tempels en paleizen.

Grand Palace

De gouden tempel links is de Phra Siratana Chedi, rechts daarnaast staat de Phra Mondop. De rechter toren is van de Prasat Phra Dhepbidorn (het koninklijk pantheon).

img_8206-grand-palace-2.JPG

De Rajkaranyasapha hal. De efteling is er niets bij.

Thaise militaire wachten van de Chakri Maha Prasat hal zijn met kistje net zo groot als ons. Dat krijg je als je alleen maar rijst eet.

Wij staan op wacht

Giegelende Thaise meiden wilden de foto wel maken. Wij voor hen ook zo’n foto gemaakt. Na deze cultuur shock, nog even met de tuktuk naar de liggende Buddha. Dit is een gouden Buddha van zo’n 50 meter, liggend. Daar is dan weer een tempel omheen gebouwd. Hieromheen ook weer een keur aan andere tempels en torens. Het houdt niet op.

Liggende Buddha

CategoriesUncategorized