Kabels halen in Pantip Plaza

Omdat het lastig is om een gekleurde kabel aan m’n ESX servers te krijgen, haal ik ze zelf maar. Na het paleizen avontuur, laten we ons met een andere tuktuk naar het centrum rossen. Deze jongen had echt de dag van z’n leven om ons voor 200 Bath te vervoeren. Hij wist wel de sluiproutes: via achterommetjes van garages en achterstraatjes van Bangkok. Via allerlei houthandels, waar de mensen boven wonen, kwamen bij Pantip Plaza. Dit is een soort 5 verdiepingen hoge hcc beurs. Alles op PC gebied is er te vinden. Goedkope USB memmory, printers en inkt (handig inktstation voor epson en andere printers. Via slangetjes wordt de inkt aangevoerd uit grote flessen.) Veel software en DVD’s: handig alleen maar de hoesjes: even wachten en de CD/DVD wordt geleverd! Diehard4 had ik hier net in de bios gezien, ligt al voor 200 Bath (ca 4 euro) op de plank. Waar is de BSA?

Pantip Plaza

De kabels die ik zocht voor NXP waren moeilijk te vinden: overal netwerkkabels, maar van dezelfde kwaliteit als al in het datacenter: Ook homemade maar dan zonder de schoentjes die ik er normaal ook aanzet. Uiteindelijk toch gevonden wat ik zocht.in een wat betere zaak. Ik had al tegen de IT jongens gezegt: ik ga niet weg zonder een duidelijke directe patchkabel van de ESX servers naar de switch. En dan voor elk specifiek netwerk een andere kleur. Het aantal patches in een VI3 omgeving is minder, maar moet wel goed zijn.

img_8239-pantip-plaza-2.JPG

Morgen kabels vervangen en verder met de migratie. Ik hoop dat de door mij al twee weken geleden bestelde dualport netwerkkaarten er dan ook zijn. Een beetje redundantie is ook nooit weg in een productie omgeving.

CategoriesUncategorized