Back home

Zaterdagmorgen 9.30 was ik weer terug in de hollandse realiteit. Na een vlucht van 12 uur Nederland binnen vliegen en als eerste Zwolle als herkenbare stad te zien is wel erg leuk. Ik herkende het station als eerste. Op 9 km hoogte is het toch alsof je over Google Earth scrolt. We vlogen recht over mijn huis, want dat kon ik onder mij net niet zien. Grappig te weten dat de vliegtuigen, die ik vanuit de tuin zie overgaan, van China Airlines kunnen zijn op weg naar Bangkok. Na de kale bergen en vlaktes van Iran, de zwarte zee, via Bulgarije lijken de aangeharkte rechte velden van de flevopolder met in elk vlakje een boerderij, wel erg keurig. In Europa zie je dat overal mensen wonen: dorpen, steden als lichtvlekjes dicht bij elkaar. In India en Thailand zie je alleen lichtstrepen (langs de wegen) waar iedereen woont. De rest is aarde donker en oerwoud.

De aankomst op Schiphol bestond vooral uit de blijdschap mijn drie vrouwen weer live te zien: Hadewey, Charlotte en Margot waren om zes uur opgestaan om mij te halen. Ondanks de enorme ervaring in Bangkok, is het goed om weer thuis te zijn. Het inschenken van een biertje met gestrekte arm en glimlach zal wat training kosten voor de dames. Ik ben bang dat het weer zelf inschenken wordt.

CategoriesUncategorized