Eerste reis dag zit erop

 Hij staat klaar

Het is nu twaalf uur in Kaoshiung en ik ben aangekomen in Hi Lai na een vliegreis met China Airlines via een tussenstop in Bangkok. Zaterdag vertrokken om 2.45 en aangekomen in Bangkok om 6.40. Niet veel geslapen in het vliegtuig.  Ik had er wel de ruimte voor, want een stoel bij het raam met twee lege naast me was wel een luxe.

 Diner on board

Op aanraden van Leonard van de Hout heb ik het boek “De aarde is plat”van Friedman gekocht op schiphol en de eerste 180 bladzijden zijn erdoorheen. Dit boek gaat over de verkleining van de aarde door gebruik te maken van internet verbindingen en tijdsverschillen in Azië.

Doordat de internetbubble is geknapt in 2000, zijn de verbindingen voor een habbekrats overgenomen door tweede  koper, die altijd goed zit. India kreeg hierdoor de mogelijkheid de door de malaise teruggestuurde ontwikkelaars, opnieuw in te zetten, maar dan tegen lagere tarieven, voor Amerika. Daar moesten ze weg vanwege kosten, maar waren nogwel bekend en konden nu net zo makkelijk vanuit India werken.  Elk nadeel heb z’n voordeel.

Daardoor is het nu ook mogelijk dat ik nu in Taiwan een weblog kan bijhouden en bij NXP een virtuele omgeving mag neer zetten. De kennis is overdraagbaar en de omgeving kan vanuit elke vestiging worden beheerd.

Vandaag met André nog even door Bangkok gereden, nadat ik bij hem thuis even heb kunnen opfrissen. Vanuit zijn appartement heeft hij een mooi uitzicht op de skyline van de stad. Even in de keuken van een Expat gekeken. Even naar PanTip plaza (IT Walhalla) geweest. Vanuit de stad om 16.00 naar het vliegveld en om 6.40 weer verder gevlogen naar Taiwan. Ook 4 uur vliegen. Tijd om naar bed te gaan, morgen een drukke dag!

CategoriesUncategorized