Indruk van de stad

Zaterdag was mijn eerste kans om eens door de stad te lopen.

img_8530_veel-chinezen.JPG

Hier een impressie van mijn ervaring. Alles in deze stad wordt met scooters gedaan, je moet er niet aan denken, dat alle 1.5 miljoen mensen met een auto door de stad rijden.

 img_8476_scooters.JPG

Op de overdekte markt, is van alles te koop. Kleding en vlees naast elkaar. Je rijd natuurlijk gewoon met de scooter (met draaiende motor!) door de smalle gangetjes.

Overdekte markt

Even verder op straat kun je vers vlees halen:

Varken uit benen op straat

Stalletje verder is dan weer een eettentje of een autopoetserij. Amazing.

Ik wilde een mooi overzicht hebben over de stad. Vanuit mijn hotel was dat al mooi (35 verdieping) maar vanuit de Kaohsiung Sky tower is dat nog mooier. Vanaf het viewdeck kun je rond lopen op de 75 verdieping. Met een highspeed elavator omhoog met 600 m/min naar 300 meter. Drie keer slikken onderweg om je oren open te houden.

 img_8519_sky-tower.JPG

De toren lijkt op de spaceshuttle, de middelste toren staat tussen de twee zijtorens in.

Kaohsiung Sky Tower view

Je ziet een werkstad met 900.000 arbeidskrachten. In het science park staan de fabrieken van NXP. Een half uur rijden net buiten de stad. De meeste mensen wonen in enorme woonblokken in de stad. Aan de omvang van de gebouwen te zien, moeten er appartementen zijn die binnenin zitten zonder daglicht. Aan de buitenkant een ware gevangenis. Je mag wel je eigen hek plaatsen.

Wonen in gigantische woonblokken.

Onderweg naar NXP rij je langs deze flats.

NXP Manufacturing

NXP op het science park. Veel hightech productie fabrieken.

Scooter Parking NXP

Hier kun je je vervoermiddel kwijt.

CategoriesUncategorized