Weer thuis

Na 16 uur! reizen weer thuis. Drie vluchten, en wachttijd later sta ik zondag 9.00 weer op Schiphol.

Een transfer in Taipei. De Jumbo naar Bangkok en Amsterdam staat al klaar.

 img_8538_transfer-tapei.JPG

 3,5 uur vliegen naar Bangkok. Uiteraard weer vriendelijke stewardessen en het eten werd ook snel geserveerd aan boord. Veel turbulentie en tijdens het kijken naar Fantastic 4 Silversurfer werd regematig gemeld de seatbeld aan te doen. Stewardessen die zenuwachtige heen en weer lopen en controleren. Alleen leek het niet helemaal lekker te gaan. Met de koptelefoon op merkte ik dat er mot was. Herrie in de pantry en traantjes wegpinkende stewardes (jaar of 18, maar dat kan net zo goed dertig zijn). Je zag aan de gezichten van de andere stewardessen tussen de glimlach door dat de wind eronder zat. 

Op een gegeven moment een tweede waarschuwing van de captain, dat het cabinpersonal toch echt moest gaan zitten. Niemand leek wat te merken, maar ik was voor het eerst opgewonden. De turbulentie was niet bijzonder, maar de communicatie tussen de purser (wil je niet s’nachts tegen komen) en haar personeel liep niet op rolletjes.

De landing op Bangkok vond ik ook niet bijster briljant. Als zo ‘n 747-400 van een kleine 300 ton met een redelijk klap op de grond komt en dan even lekker door de linker vering gaat en met behoorlijk bijsturen naar rechts weer horizontaal in de remmen gaat, geeft mij dat niet zo ‘n fijn gevoel. (Mij overkomt dit ook wel eens op de flightsym, maar dan ontbreekt dit echte gevoel.)

Misschien wat zijwind, maar zeker geen slecht weer of heftige turbulentie tijdens de aanvliegroute.

Blij in ieder geval, dat er een nieuwe bemanning aan bord kwam in Bangkok.

CategoriesUncategorized