Reiger verjagen

Sinds een paar dagen zie ik geen goudvissen meer. M’n drie Koi’s zijn wel te zien. Er zitten ook grote goudvissen in de vijver. We zien een reiger op het dak van de achterburen. Loopt een beetje over de nok. Later zie ik hem in de tuin en vliegt ie weg met een kikker. Daar heb ik genoeg van, maar hij moet niet door krijgen dat er meer is. Wegjagen helpt niet.

We zitten in de tuin en de reiger komt rond 6 uur weer aanvliegen. we worden al paranoide als we een schaduw zien. De reiger komt van de nok naar de dakkapel van de achter buren en gaat op de rand zitten. De volgende stap is afdalen naar het dak van de overkapping van de achterburen. Dan loopt ie langzaam over de schutting. Wij zitten muisstil in de tuin om te kijken wat hij gaat doen. Geen 4 meter afstand en ziet ons dus niet als gevaar.

Even later zitten we binnen en zien we hem wegvliegen met een goudvis. Weggepikt bij het riet. Waarschijnlijk zijn de goudvissen toch aan het paren tussen het riet en dus zichtbaar. Wat te doen? Ik lees dat niets helpt maar visdraden spannen over de tuin het landen kan bemoeilijken. Ik span een paar draden aan de achterkant, zodat er niet makkelijk vanaf de achterschutting in de tuin geland kan worden.

Ik zet ook een 180 graden camera aan ‘s nachts op 5 sec timelapse. Op de beelden zie ik net na zonsopgang (ca. 5.30) de reiger weer komen en weer bij de riet kraag een dikke rode goudvis pakken. Hap slik weg. daarna vliegt hij weer weg. Op deze plek zijn geen visdraden gespanen. Alleen rond de vijver, maar dat helpt dus niets.

Er zit maar 1 ding op: een net spannen over de vijver. Niet zo mooi, maar het kan niet anders. Ook over de hele tuin visdraad met 15 kg trekkracht gespannen om de 60 cm. Weer een timelapse opname gemaakt. Op deze opname zie je, dat de reiger niet meer via het vaste patroon op de schutting gaat zitten. Je ziet hem over de schutting rondlopen en uit eindelijk via een paal toch op de grond weet te komen. Daar loopt ie om de vijver en kan niet bij het water. Vliegt later weer weg. Ik denk wel een uur is hij in de tuin geweest.

Ik ga nog wat spijkers op de paal zetten en maak nog een paar keer een timelapse. Als ik een paar dagen geen reiger bezoek heb ‘s morgens vroeg, dan ga we de goede kant op.

Update 7-6

5 nachten een timelapse gemaakt en geen reiger meer ‘s morgens vroeg. Een enkele keer ‘s avonds nog wel eens gezien op de nok van het dak, maar na een 10 min. weer gevlogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.