deel 10 Installatie Quatt hybride warmtepomp

De eerste voorbereidingen voor de installtie van de Quatt warmtepomp zijn gereed.

Vervangen van de thermostaat door de Honywell T6

Extra stopcontacten om de warmtepomd en Commander in Chief aan te sluiten op de wasdroger groep.

10 cm gat boren schuin door de vloer naar de buitengevel. Dit is een actie die de startup Quatt nog niet wilde uitvoeren. Zij boren alleen recht door een buitenmuur. Gelukkig helpt mijn verleden in de bouw ook een beetje.

Beetje gokken hoe de construktie is. Je wil niet de goot of badkamer in boren.

24 februari is de echte installatie.

Geloof het of niet maar de hele installatie duurde nog geen 3 uur!. 11.00 draaide de Quatt. Ik had de kokers voor de buiten leiding de dag ervoor al geschilderd. Standaard is het een witte standaard koker. Dat knalt van de muur, dus nu na een goede kunstofprimer de kleur van de kozijnen gebruikt. Ral 7035

Helaas zit er nog een streep op de muur van het boren. Die moet er met een borstel nog af.

De afvalcontainers kunnen zo mooi onder de Quatt blijven staan. De heg vangt ook nog wat geluid op. Bij volvermogen hoor je hem wel blazen. ‘s nacht gaat hij automatisch in een silent modus.

Bij vol vermogen trekt de Quatt ca. 1600 W en op een dag ca. 14-19 kWh natuurlijk afhankelijk van de buiten temperatuur. In de zomer zal dit beduidend lager zijn.

Met een zonnetje gaat de pomp uit. De kamer is snel op temperatuur. Overdag 18 graden, ‘s avonds 20 graden en ‘s nachts 16 graden.

Het stroomverbruik van de pomp monitor ik met een HomeWizard energyplug. Deze zit op de aparte Wasdrogergroep.

De zwarte aansluitslangen (geisoleerd) zit direct op de ketel. Er zit een drukverhoger op de aanvoer waar de pomp van de ketel doorheen moet als deze moet bijspringen. Bij de Intergas HReco moet de minimale pompsnelheid op 50% staan, anders slaat de ketel direct weer af, omdat het water dan rondgepompt wordt in de ketel. Temperatuur mag op 60 graden. Het vermogen heb ik op 25%-30% staan. De Commander in Chief (kastje rechts) stuurt alleen de CV aan als deze moet bijspringen. Tot nu toe nog niet gebeurd, wat ik kan zien op de Intergas berdrijfsuren teller.. Het duurt een aantal dagen om de CiC zelflerend te optimalisen. Ik zie gasverbruik steeds iets teruglopen en ben benieuwd wat de bersparing gaat worden. Tot nu toe alleen gas voor tapwater en koken verbruikt.

Wordt vervolgd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.