deel 9 Zolder isolatie gereed

Eind september is de zolder geisoleerd. Het dak is met een extra laag van 12 cm Steenwol bekleed. het dak had al een PUR laag van 4,5 cm. (handig als de buurman een dakkapel plaatst. Zie je gelijk hoe de dakplaat eruit ziet.

De opbouw ziet er nu zo uit:

De R waarde is de som van de delen: 1,5+0,14+3,43= R 5,07

Let wel op, dat je bij een warm dak (isolatie aan de buitenkant) er een klimaatfolie gebruikt wordt i.p.v. een dampremmende folie. Ik heb Rockwool spijkerflens dekens gebruikt, waar een dampremmende aluminiumlaag op zit. Deze heb ik eerst geperforeerd voordat de klimaatfolie Miofol Active er tegenaan gaat. Deze folie is rondom met tape luchtdicht afgesloten. aansluiting van de gipsplaat en buiten muur is afgekit met overschilderbare acrylaatkit.

een maand werk met als resultaat, dat de werkkamer op zolder nu met de restwarmte van de server verwarmt wordt. Gemiddeld 22 graden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.