Laatste dag in Kaohsiung

Ik zit te wachten op m’n eerste vlucht. Van Koashiung naar Taipei. Daar overstappen naar de 747 die via Bangkok naar Amsterdam vliegt.

Vandaag voor het eerst eens vrij door de stad gelopen. Waanzinnig, het is een enorme drukte met scooters, auto’s en mensen. Na ee uurtje lopen met 35 graden, kwam ik op een overdekte markt terecht met kramen waar alles te koop was. Van vis, varkenspoten, harten, groenten en kleren. Tussen alles door proberen die Chinesen dan ook nog op de scooter er tussen door te rijden. Wel langzaam maar niet zo fris bij al dat vlees. Lopen via een trottair wordt je niet makkelijk gemaakt. Elk pand heeft z’n eigen overdekte gallerij. Dat betekend dus in de meeste gevallen van marmeren vloer overstappen op hout, dan weer puinzooi en tegels. Meestal moet je zigzaggen tussen de kooktoestellen een scooter, of om een auto heen lopen, die tot aan de gevel staat geparkeerd. Winkels worden afgewisseld met snacktenten, scootersreparatie bedrijfjes, handel in scheepvaartzaken als takels en tandwielkasten, autopoetsbedrijven en soms gewoon zooi.

Boarding, dus stoppen.

CategoriesUncategorized